Hogyan legyen sok diákod és melyek a legjobb lehetőségeid magántanárként?

2019.10.16

1.  Facebookon jelenleg 4 nagyobb magántanár kereső csoport van, ahova érdemes belépni. (Alul a képen ezek a csoportok vannak.) A posztok 70%-a, hogy tanárok hirdetik itt saját magukat és a másik 30%, hogy tanárt keres egy személy általában Budapesten. Ezekre a posztokra rögtön 5 tanár ír, ezért nagyon résen kell lenned, hogy tied legyen a diák.

2. írd ki Facebookra a saját profilodról az ismerőseidnek, hogy vállalsz magántanítást és beszéld meg pár barátoddal, hogy ossza meg ezt a posztot. Fontos, hogy egyszer oszd meg és utána naponta írj egy pontot (vagy többször) hozzászólásba és rögtön töröld ki. Ezzel eléred, hogy a barátaid oldalán még egyszer megjelenjen a bejegyzésed. Új hozzászólás érkezett a posztra, ezért ugyanazt a hatást éred el, mintha megint megosztottad volna.

3. Személyes oktatással vállalj diákokat a környezetedben. Rengeteg módszer van, amivel sokkal könnyebbé válik ez a feladat. Innentől olvass nagyon figyelmesen! Az elején írtam, hogy a személyes ajánláson keresztül választanak a legtöbben tanárt. Mindenki ismer olyan magántanárokat, akik nagyon drágán vállalnak diákokat és minden helyük minden évben betelik. A környezetedben keresd meg ezeket a tanárokat a saját tárgyaidban és győzd meg őket, hogy bátran ajánljanak téged, amikor ők már nem bírják vállalni a diákokat. Amennyiben jól tanítod az adott tárgyat és erről ő is meggyőződik, akkor nyert ügyed van. Akár már ennyiből kialakulhat, hogy az emberek ajánljanak téged egymásnak és szinte minden évet maximum kapacitáson kezdj majd.

4. Ennél egyszerűbb módszer, ami tényleg bármilyen körülmény közt működik: Minden városnak van Facebook csoportja. (Iskola csoportok stb.) Minden csoportnak minden tagját meglehet nézni, ha benne vagy az adott csoportban. (2. kép) Mivel helyi csoport, ezért több mint valószínű, hogy abba a városba élnek vagy a környéken. Tehát, végignézed a tagokat egyesével. A szabály, hogy olyan szülőkre(!) írsz rá, akik ki tudnak fizetni egy magántanárt. (Ez látszik nagyjából a Facebookjukról. Gyakori kérdés szokott lenni, hogy látja-e a másik, ha megnézed a Facebook profilját és a válasz, hogy nem látja.) Legyen normális profilképed! Bemutatkozol és elmondod, hogyha szeretne ebből a tárgyból járatni a gyerekét vagy ismer-e, aki keres, jöjjön el hozzám egy órára és az első óra ingyenes, hogy megtapasztalja, milyen lenne. Ez azért jó, mert semmi veszteni valója nincs neki sem és neked sem, mert maximum nem válaszol. Maximum 15 emberre írj egy nap ugyanazzal a szöveggel különben letiltja a Facebook 3 napig azt a funkciót, hogy nem küldhetsz üzenetet olyan embereknek akik nem az ismerőseid. 

5. Amikor már van diákod, akkor találj ki akciókat, hogy hozza magával a barátait is. Például ketten vagy hárman olcsóbb az óra, vagy pár ingyen óra cserébe stb. Lényeg, hogy ne essünk át a ló túloldalára.

6. Rengeteg egyetemen szenvednek a diákok, hogy nem tudják megtanulni az adott tárgyat, mert rosszul oktatják. Nagyon sok helyen nagyon sok tárgy nincs lefedve. Matek, kémia, fizika stb. tanárként képes vagy könnyedén megtanulni az egyetemi anyagokat. Ennek utána kell nézned. Először is belépsz az egyetemi csoportokba. (Beírod a Facebookba az egyetem nevét és kiadja a csoportokat.) Ezután ráírsz különböző évesekre az egyetemről és megkérdezed, hogy melyikek azok a tárgyak amik korrepetálást igényelnek, majd elkéred tőlük a tárgy anyagait, diáit, feladatait stb. Ezután iszonyatosan jól megtanulod a tárgyat, hogy senkise tudjon belekötni a tudásodba. Majd készen állsz arra, hogy csoportosan oktass diákokat. Akár az adott egyetemeken is tudsz termet bérelni, ahol tarthatod az óráidat, de elég egy-két embert tanítanod először, hogy rutint szerezz, kiderüljenek a hiányosságok. Az egyetemisták szívesen fizetnek magántanárnak egy tárgyból csak menjenek át rajta. Ezért fontos, hogy kifogástalan legyen a tudásod. Attól meg nem kell tartani, hogy a diákok nem jönnek, mert ha tényleg nehéz egyedül felkészülni a tárgyból és ezen felül a csoportos oktatás miatt még olcsón is adod, biztosan pár nap után megtelnek a helyek. Ehhez érdemes a fentebb tanult módszereket igénybe venni. Amennyiben csoportosan fogsz tanítani ajánlott számlaképesnek lenned!

Impresszum
Adatvédelmi szabályzat