17. Nyomtatás és Wordből PDF

2019.09.08

Nem kell megijedni a tananyagok mennyiségétől, mindenki akkor nézi, amikor szeretné és azt, amire szüksége van, de érdemes sorban haladni. 

Dokumentum nyomtatása:

A dokumentumok nyomtatása a legegyszerűbb dolgok egyike. Amikor már csak a nyomtatás van hátra, (Worldben, Excelben... minden hol) akkor két fajta nyomtatási lehetőség van. Az egyik, amikor van egy nyomtató ikon a ball felső sarokban. Erre rányomunk. (PDF-ben) A másik, amikor a bal felső sarokban van egy fájl nevű felirat, arra rákattintunk és ott lesz a nyomtatás. A legjobb megoldást, ha Ctrl+P nyomunk, mert az mindenhol működik és ugyanezt csinálja sokkal gyorsabban. Ezután a nyomtatási felületen beálltjuk a minőséget és az ok gombbal kinyomtatjuk.

Nyomtatás internetről:

A dokumentumot letöltjük és a fenti módszerekkel kinyomtatjuk. A képeket először le kell menteni, majd a mentett verzió megnyitni és onnan már ugyanez.

Nyomtatás opciói és menete: 

  1. Print/Nyomtatás ikon vagy fájl és nyomtatás vagy CTRL+P billentyűkombináció
  2. Nyomtató kiválasztása
  3. Példányszám megadása
  4. Annak megadása, hogy mely oldalakat akarjuk kinyomtatni
  5. Méretezés: aktuális méret vagy igazítás a nyomtatható területhez
  6. Egyoldalas vagy kétoldalas nyomtatást akarunk-e
  7. Kattints az ok gombra

Wordből PDF: 

Szövegből PDF-et csinálni a legtöbbször használt művelet, de a következő módszerrel visszafele is működik. Sőt szinte bármiből bármit tudunk vele csinálni, a lényeg, hogy csak más kiterjesztésben kell elmenteni.

Folyamata: Van egy Word szövegünk, amit PDF-ben szeretnénk kinyomtatni. A Word dokumentumot elmentjük mentés másként lehetőséggel és kiválasztjuk, hogy ne szövegként hanem PDF-ként mentse. Majd kapunk egy PDF dokumentumot és készen is vagyunk.

Impresszum
Adatvédelmi szabályzat