Órai tananyag részletesen:

Szervetlen kémia (8. osztály)

  1. Alapfogalmak (2. oldal)
  2. Nemesgázok (3. oldal)
  3. Hidrogén (4. oldal)
  4. Halogének (5. oldal)
  5. Hidrogén-halogenidek (7. oldal)
  6. Kalogének (8. oldal)
  7. Oxigén (8. oldal)
  8. Ózon (8. oldal)
  9. Víz (9. oldal)
  10. Hidrogén-peroxid (10. oldal)
  11. Kén (11. oldal)
  12. Kén vegyületei (12. oldal)
  13. Nitrogéncsoport elemei (14. oldal)
  14. Nitrogén és vegyületei (14. oldal) 
  15. Foszfor és vegyületei (16. oldal) 
  16. Szén (18. oldal) 
  17. Szén vegyületei (19. oldal) 
  18. Szílicium és vegyületei (20. oldal)
  19. Fémek - bevezetés (21. oldal)
  20. Alkálifémek (23. oldal)
  21. Alkálifém-vegyületek (24. oldal) 
  22. Alkáliföldfémek (25. oldal) 
  23. Alumínium (29. oldal) 
  24. Ón (31. oldal) 
  25. Ólom (31. oldal) 
  26. Vas (32. oldal) 
  27. Réz és a nemesfémek (34. oldal)
  28. Cinkcsoport (35. oldal) 

Általános kémia: (9. osztály)

  1. Atomszerkezet (2. oldal)
  2. Radioaktivitás (5. oldal) 
  3. Elektronfelhő (6. oldal) 
  4. Periódusos Rendszer (10. oldal) 
  5. Ionok (11. oldal) 
  6. Kovalens kötés (12. oldal) 
  7. Molekula-geometria (15. oldal) 
  8. Öszetett ionok (16. oldal) 
  9. Komplexek (17. oldal) 
  10. Kristály, molekula, atom, ionrács (19. oldal) 
  11. Oldatok (26. oldal) 
  12. Halmazkeverékek (29. oldal) 
  13. Termokémia (31. oldal) 
  14. Reakciókinetika (33. oldal) 
  15. Kémiai egyensúly (35. oldal) 
  16. Reakciók (38. oldal) 
  17. Sav-bázis reakciók (39. oldal
  18. Redoxireakciók (45. oldal) 
  19. Galvánelem (47. oldal) 
  20. Elektrolízis (49. oldal) 

Szerves kémia: (10. osztály)

  1. Mi a szerves kémia? (3. oldal)
  2. Szerves anyagok elemi összetétele (4. oldal) 
  3. A metán (5. oldal) 
  4. Alkánok (7. oldal) 
  5. Kőolaj / földgáz (9. oldal) 
  6. Cikloalkánok (11. oldal) 
  7. Konformáció (12. oldal) 
  8. Alkének (13. oldal) 
  9. Alkadiének (17. oldal) 
  10. Poliének (18. oldal) 
  11. Alkinok (19. oldal) 
  12. Aromás szénhidrogének (20. oldal) 
  13. Halogénezett szénhidrogének (22. oldal) 
  14. Izoméria (24. oldal) 
  15. Optikai izoméria (25. oldal) 
  16. Oxigéntartalmú funkciós csoportok (25. oldal) 
  17. Alkoholok (26. oldal) 
  18. A fenol (30. oldal) 
  19. Éterek (31. oldal) 
  20. Aldehidek (32. oldal) 
  21. Ketonok (34. oldal) 
  22. Karbonsavak (35. oldal) 
  23. Szappanok (39. oldal) 
  24. Észterek (40. oldal) 
  25. Lipidek (42. oldal) 
  26. Aminok (43. oldal) 
  27. Amidok (45. oldal) 
  28. Pszichoaktív szerek (47. oldal) 
  29. Gyógyszerek (48. oldal) 
  30. Aminosavak (49. oldal) 
  31. Fehérjék (50. oldal) 
  32. Nitrogéntartalmú heteroaromás vegyületek (51. oldal) 
  33. Szénhidrátok (53. oldal) 
  34. Diszacharidok (56. oldal) 
  35. Poliszacharidok (57. oldal) 
  36. Nukleinsavak (59. oldal) 
  37. Műanyagok (61. oldal) 

Szervetlen kémia (11. osztály)

  1. Elektrokémia (3. oldal)
  2. A fémek általános jellemzése (6. oldal)
  3. Alkálifémek (I.A) (10. oldal)
  4. Alkáliföldfémek (II.A) (12. oldal)
  5. Az alumínium (14. oldal)
  6. Az ón és az ólom (15. oldal)
  7. A vascsoport (Fe, Co, Ni) (17. oldal)
  8. A rézcsoport (Cu, Ag, Au) (19. oldal)
  9. A cinkcsoport (Zn, Cd, Hg) (21. oldal)
  10. A króm (22. oldal)
  11. A mangán (22. oldal)
  12. Nemesgázok (VIII.A) (23. oldal)
  13. A hidrogén (24. oldal)
  14. A halogénelemek (VII.A) (25. oldal)
  15. A halogének vegyületei (28. oldal)
  16. Az oxigén és vegyületei (30. oldal)
  17. A kén és vegyületei (33. oldal)
  18. A nitrogén és vegyületei (38. oldal)
  19. A foszfor és vegyületei (42. oldal)
  20. A szén és vegyületei (44. oldal)
  21. A szilícium és vegyületei (47. oldal)

Kémiai kisérletek leírása:

  1. Kálium-nitrát endoterm oldódása
  2. Aceton, víz és benzin azonosítása
  3. Folyadékok elegyedése, vizsgálata jód oldásával
  4. Kálium-jodid és kálium-bromid azonosítása klórgázzal
  5. Sebbenzin, etil-acetát és etanol azonosítása
  6. Az oldáshő
  7. Ammóniaoldat-, és sósav-szökőkút kísérlet
  8. A hidrogén-peroxid bomlása
  9. A nitrogén-dioxid dimerizálódásának vizsgálata
  10. Nátrium-klorid oldat, salétromsav és sósav azonosítása
  11. Nátrium-karbonát, nátrium-klorid és alumínium-szulfát azonosítása vizes oldatuk kémhataása alapján
  12. Sósav, salétromsav és nátrium-hidroxid oldat azonosítása
  13. Ezüst-nitrát, nátrium-karbonát és nátrium-hidroxid oldat azonosítása
  14. Nátrium-nitrát-, ezüst-nitrát-, és nátrium-karbonát-oldat azonosítása
  15. Szilárd nátrium-karbonát, vagy kálium-bromid, vagy kalcium-karbonát
  16. Nátrium-karbonát, nátrium-nitrát és nátrium-foszfát oldat azonosítása
  17. Reakciótípusok
  18. Ammónia-, és nátrium-hidroxid oldat azonosítása
  19. Ammóniaoldat és réz(ii)-szulfát oldat reakciói
  20. Vas(ii)-szulfát oldat reakciója rézzel; réz(ii)-szulfát oldat reakciója vassal
  21. Cink és ólomlemez megkülönböztetése
  22. Konyhasóoldat elektrolízise grafitelektródok között
  23. Zsebtelep pólusainak azonosítása
  24. A magnézium reakciója sósavval és desztillált vízzel
  25. Higany(ii)-kloriddal kezelt alumínium fólia reakciói
  26. Sósav, víz és nátrium-hidroxid-oldat azonosítása
  27. Réz(ii)-oxid, grafit és cink azonosítása
  28. Hidrogén és réz oxid reakciója
  29. Brómos víz vizsgálata
  30. Sósav, nátrium-klorid-oldat illetve nátrium-hidroxid-oldat azonosítása
  31. Hidrogén-peroxid reakciója kálium-jodiddal
  32. A foszfor allotróp módosulatainak vizsgálata
  33. Nátrium-hidrogén-szulfát , nátrium-hidrogén-karbonát és nátrium-szulfát oldat azonosítása
  34. Porkeverék komponenseinek azonosítása
  35. Gázok reakciói
  36. Szilárd anyagok azonosítása
  37. Sósav, salétromsavoldat, illetve konyhasóoldat azonosítása
  38. Vas(iii)-klorid oldat reakciói
  39. Klórgáz előállítása és színtelenítő hatásának vizsgálata
  40. Vízkeménység vizsgálata szappanforgáccsal
  41. Kén-dioxid előállítása, reakciója kén-hidrogénnel és lugol-oldattal
  42. Kén melegítése
  43. Gázok előállítása, és reakciójuk lugol-oldattal
  44. Kén-hidrogén előállítása, égetése és reakciója ezüst-nitráttal
  45. Aktív szén adszorpciójának vizsgálata ammóniával
  46. Nátrium reakciója vízzel
  47. Magnézium-szulfát és alumínium-szulfát reakciói
  48. Tömény salétromsav, kénsav és nátrium-hidroxid azonosítása
  49. Égetett mész, és mészkőpor azonosítása
  50. Jódos víz, metilnarancs-oldat és vas(iii)-klorid-oldat azonosítása
  51. Az etilén előállítása, reakciója brómos vízzel, és égése
  52. Az acetilén előállítása, reakciója brómos vízzel, és égése
  53. Hexán, hexén és benzol azonosítása
  54. Alkil-halogenidek reakciója lúggal
  55. Nátrium-fenoxid és nátrium-acetát azonosítása
  56. Fenol és ecetsav azonosítása
  57. Primer és szekunder alkohol oxidációja
  58. Primer és szekunder alkohol oxidációja
  59. Aceton és formalin oldat megkülönböztetése
  60. Paraffin, nátrium-sztearát, borkősav és porcukor azonosítása
  61. Brómos víz vizsgálata
  62. Etanol és nátrium reakciója
  63. Tejsav, olajsav és glicerin azonosítása

  64. Szőlőcukor, karbamid és keményítő azonosítása
  65. Konyhasóoldat, tojásfehérjeoldat szőlőcukoroldat, illetve keményítőoldat azonosítása
  66. Maltóz és szacharóz azonosítása
  67. Glükóz, keményítő és szacharóz oldat azonosítása
  68. Tojásfehérje vizsgálata
  69. Tojásfehérje reakciója konyhasóval, tömény sósavval és tömény salétromsavval

Kémiai kisérletek videón:

  1. Kálium-nitrát endoterm oldódása
  2. Aceton, víz és benzin azonosítása
  3. Folyadékok elegyedése, vizsgálata jód oldásával
  4. Kálium-jodid és kálium-bromid azonosítása klórgázzal
  5. Sebbenzin, etil-acetát és etanol azonosítása
  6. Az oldáshő
  7. Ammóniaoldat-, és sósav-szökőkút kísérlet
  8. A hidrogén-peroxid bomlása
  9. A nitrogén-dioxid dimerizálódásának vizsgálata
  10. Nátrium-klorid oldat, salétromsav és sósav azonosítása
  11. Nátrium-karbonát, nátrium-klorid és alumínium-szulfát azonosítása vizes oldatuk kémhataása alapján
  12. Sósav, salétromsav és nátrium-hidroxid oldat azonosítása
  13. Ezüst-nitrát, nátrium-karbonát és nátrium-hidroxid oldat azonosítása
  14. Nátrium-nitrát-, ezüst-nitrát-, és nátrium-karbonát-oldat azonosítása
  15. Szilárd nátrium-karbonát, vagy kálium-bromid, vagy kalcium-karbonát
  16. Nátrium-karbonát, nátrium-nitrát és nátrium-foszfát oldat azonosítása
  17. Reakciótípusok
  18. Ammónia-, és nátrium-hidroxid oldat azonosítása
  19. Ammóniaoldat és réz(ii)-szulfát oldat reakciói
  20. Vas(ii)-szulfát oldat reakciója rézzel; réz(ii)-szulfát oldat reakciója vassal
  21. Cink és ólomlemez megkülönböztetése
  22. Konyhasóoldat elektrolízise grafitelektródok között
  23. Zsebtelep pólusainak azonosítása
  24. A magnézium reakciója sósavval és desztillált vízzel
  25. Higany(ii)-kloriddal kezelt alumínium fólia reakciói
  26. Sósav, víz és nátrium-hidroxid-oldat azonosítása
  27. Réz(ii)-oxid, grafit és cink azonosítása
  28. Hidrogén és réz oxid reakciója
  29. Brómos víz vizsgálata
  30. Sósav, nátrium-klorid-oldat, nátrium-hidroxid-oldat azonosítása
  31. Hidrogén-peroxid reakciója kálium-jodiddal
  32. A foszfor allotróp módosulatainak vizsgálata
  33. Nátrium-hidrogén-szulfát , nátrium-hidrogén-karbonát és nátrium-szulfát oldat azonosítása
  34. Porkeverék komponenseinek azonosítása
  35. Gázok reakciói
  36. Szilárd anyagok azonosítása
  37. Sósav, salétromsavoldat, illetve konyhasóoldat azonosítása
  38. Vas(iii)-klorid oldat reakciói
  39. Klórgáz előállítása és színtelenítő hatásának vizsgálata
  40. Vízkeménység vizsgálata szappanforgáccsal
  41. Kén-dioxid előállítása, reakciója kén-hidrogénnel és lugol-oldattal
  42. Kén melegítése
  43. Gázok előállítása, és reakciójuk lugol-oldattal
  44. Kén-hidrogén előállítása, égetése és reakciója ezüst-nitráttal
  45. Aktív szén adszorpciójának vizsgálata ammóniával
  46. Nátrium reakciója vízzel
  47. Magnézium-szulfát és alumínium-szulfát reakciói
  48. Tömény salétromsav, kénsav és nátrium-hidroxid azonosítása
  49. Égetett mész, és mészkőpor azonosítása
  50. Jódos víz, metilnarancs-oldat és vas(iii)-klorid-oldat azonosítása
  51. Az etilén előállítása, reakciója brómos vízzel, és égése
  52. Az acetilén előállítása, reakciója brómos vízzel, és égése
  53. Hexán, hexén és benzol azonosítása
  54. Alkil-halogenidek reakciója lúggal
  55. Nátrium-fenoxid és nátrium-acetát azonosítása
  56. Fenol és ecetsav azonosítása
  57. Primer és szekunder alkohol oxidációja
  58. Primer és szekunder alkohol oxidációja
  59. Aceton és formalin oldat megkülönböztetése
  60. Paraffin, nátrium-sztearát, borkősav és porcukor azonosítása
  61. Brómos víz vizsgálata
  62. Etanol és nátrium reakciója
  63. Tejsav, olajsav és glicerin azonosítása

  64. Szőlőcukor, karbamid és keményítő azonosítása
  65. Konyhasóoldat, tojásfehérjeoldat szőlőcukoroldat, illetve keményítőoldat azonosítása
  66. Maltóz és szacharóz azonosítása
  67. Glükóz, keményítő és szacharóz oldat azonosítása
  68. Tojásfehérje vizsgálata
  69. Tojásfehérje reakciója konyhasóval, tömény sósavval és tömény salétromsavval