12. Képek, videók, fájlok küldése és a Google Drive

2019.09.13

Nem kell megijedni a tananyagok mennyiségétől, mindenki akkor nézi, amikor szeretné és azt, amire szüksége van, de érdemes sorban haladni.

Kisméretű képek, fáljlok küldése: 

Folyamata: A fényképküldés nagyon egyszerű, ha tudod mit keres. Először kell keresni egy olyan ikont, aminek kapocs kinézete van, a neve fájlok csatolása. Erre rányomunk, majd megkeressük a képet, vagy fájlt, amit elszeretnénk küldeni, aztán leokozod. Ekkor feltölti a képet vagy fájlt, és feltöltés után már el is tudod küldeni a levelet vagy üzenetet. Facebook messengeren és levelezésben pár képnél többet nem enged átküldeni, mert túl nagy méretű lenne a levél.

Nagyméretű képek, fáljlok küldése: (főleg videók)

A nagyméretű fájlok küldése már kicsit nehezebb. Amit elszeretnél küldeni azt először fel kell töltsed a Google Drivedba és utána meg kell oszd a másik e-mail címével. Vagyis itt nem kell levelet küldeni, hanem simán csak meg kell osztani a feltöltött dokumentumot a másik e-mail címével.

Folyamata: Akinek van Gmail fiókja, annak van 15 gigabyte szabad tárhelye a Google Driveba. A Google Drive egy online tárhely, amit bárhonnan elérhetsz és szinte bármekkora fájlt, képet feltölthetsz.

A Gmail fiókból a legegyszerűbb megnyitni. Jobb felül a Gmail fiókunk képe mellett van egy 3x3 pontból álló ikont. Arra rákattintunk és kiválasztjuk a Google Drivet. Ezután az üres helyen jobb klikk és csinálunk egy új mappát, majd elnevezzük. Ezután dupla klikk a mappán és ekkor ebben a mappában leszünk, ide töltjük fel a képeket. Itt is jobb klikk és rákattintunk a fájlok feltöltésére. Miután feltöltöttük a képeket vagy fájlokat visszamegyünk az előző oldalra. Itt az egeret erre a mappára visszük és jobb klikkel kattintunk rajta és a megosztást választjuk. Itt a személyek felirat alá beírjuk azokat az e-mailokat, akiknek szeretnénk elküldeni (megosztani). Mellette ki lehet választani, hogy csak megtekinthesse vagy akár szerkeszthesse ezt a mappát. A végén pedig rányomsz a kész gombra és ekkor elküldted az engedélyt, hogy hozzáférhet a mappa tartalmához.

Impresszum
Adatvédelmi szabályzat